Прочетен: 1601 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 20.02.2018 17:41
4 чаши брашно
250 гр. маргарин
1 ч.л. мая
1 ч.чаша захар
Сол
Един от пълнежите с кайма или сирене
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря с топла вода и се разбърква със захарта. Брашното се пресява, по средата се налива разтворената мая. Слага се сол, топеното масло колкото орех и се омесва тесто, което после се оставя да бухне. От бухналото тесто се взимат парченца с големината на яйце и се правят топки. Топките се точат надлъжно. Отгоре се слага избрания пълнеж. Взема се малко от маргарина и се слага върху пълнежа. После се съединяват краищата на тестото и се натиска с връхчетата на пръстите. Останалите банички се правят по същия начин.
Баничките се нареждат в намазнена тавичка с олио и се оставят на топло да престоят за около 20 – 30 минути.
След като престоят, баниците набъбват. Веднага се слагат в загрята фурна.
Когато баниците започнат да се зачервяват, се изваждат и отгоре се намазват с масло. После пак се слагат във фурната, за да се опекат напълно. Изкарват се напълно изпечени. Нарязват се на парченца и се подреждат в чиния. Чинията се покрива, за да не изсъхнат баниците.
---------------------------------------------------
Приятен апетит! :)
---------------------------------------------------------------
http://ikrabulletin.wixsite.com/bulletin/single-post/2018/02/20/%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Жив и здрав, Икар!
П и е р
Вкусовете са различни. На някои може и да не им се понрави...
Жив и здрав, Икар!
П и е р
В домашни условия се правят по принцип заради вкуса, но за целта е необходимо да се направят от специалист :)
Не съм толкова добър готвач, друже - по-скоро съм добър дегустатор :)
Затова си запазвам правото да похапна от твоите прословути палачинки - предпочитам с чист мед или боровинки и овче кисело мляко, но както се казва на харисано магаре зъбите не се гледат, така че с каквото ми предложиш, с това ще ям :)
Приятна седмица, приятелю! Много поздрави на леля Лида!