Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2017 20:21 - КИБЕРАТАКА СРЕЩУ БЛОГ. БГ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2780 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 27.04.2017 21:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

АКО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БЛОГ. БГ НЕ СЕ СПРАВЯТ С

        ДОТ- ОВАТА АТАКА НА РУСКИТЕ ХАКЕРИ,

           БЛОГЪТ ЩЕ ПРЕСТАНЕ ДА СЪЩЕСТВУВА!

 

    Времето на троловете отдавна е преминало, макар тук и там все още да се изцепва по някой. Тази дейност стана електронна и за нея има изработени програми. По специална програма могат да бъдат включвани законно нови потребители и в това електронно пространство, а така да получат и правата като негови членове – да коментират и да пускат от имeто на „техния блог” различни „статии”, да копипeйстват, да показват колко са умни. Тази програма работи съвместно с друга програма, която има задачата да „решава” какво да постват тези нови „потреблители”. Веднаж разработени и съешени двете прогарами, за тях са необходими примерно два оператора, но те могат да работят и автоматично. Кьорав трол вече няма място в електронното пространство, към което заработва програмата ДОТ. По този начин постингите се произвеждат на конвейр, те влизат в Раздела „Последни постинги” и причиняват две бели. Първата е, че Те са толкова много, че пречат на комуникиациите между блогърите, които не могат да открият когото търсят в това море от постинги, почти всичките от които не правят смисъл и никой няма да ги отвори. Ще има само споменаване на майки. Огромният брой нежелани постинги в Блог. бг разстройва и работата на системата - тя просто не може да приема и да класифицира такъв обем информация, което води до огромно напрежение в сървърите и до вероятност от унищожаване на масива с информацията в тях.

    Извън темата да посоча още една програма, която пък прави компромати. Само й задаваш какво искаш, след това й пускаш една по-дълга реч на този, комуто готвиш компромата, даваш заявка от масива от думите кои да подбере и да включи да правят смисъл, за да се представи после като музевир по медиите. После намузевиреният трябва да доказва, че няма нищо общо с това – задача, неимоверно трудна, защото той самият говори. Запознатите с тази врачанска дума ще ме разберат.

    След толкова години Блог. бг, с такова добро начало, с толкова таланти, изявили се в него, да го умрат руски хакери би било много ужасно. От Блога може да се почерпи много полезна информация, нямам предвид изхождането на статии на тролове в него, за които добре знаем кой ги наактивирва и за които вече няма да има материален стимул да участват в него.

   Аз също съм ядосан, макар да не съм нито интелектуалец, нито  пък да притежавам научна титла. Въпреки това, имам какво да кажа, а по темите, които аз публикувам, постингите ми наистина са интересни за определен кръг хора. Давам конкретен пример:

   Днес бях на много рудна мисия по Манаскирище, едвам достигнаха силите ми. Доволен съм, че се справих и сега щях да напиша един постинг за да привлека вниманието на туристите към тази планина. Тя освен с християнските си паметници, които са винаги по местата си, сега е една цветна градина. Не само сърни, и със змии е пълно там сега, спешно хапват каквото намерят след зимния сън.. И толкоз близо до София. Като видях обаче тия безличници, които бълват на секунди „постинги”, желанието ми се изпари. Заспоменавах разни майки, гьотове, амджици, че и целите родови дъна. За бликащите безсмислици на няколко секунди ли да пиша за красотата на Манастирище? Това са кухи блогъри, те нямат душа, нямат живот, това са електорнни копия на повредени хора, каквито им се иска някои такъв да бъде електората им, програмирани да мразят. Защо тези хакери като са толкова умни не направят подобрение на технологиите на компютрите, защо не произведат нови телевизори, телефони следващо поколение, някакви модерни коли, а са съхранили в себе си изявите на приматите, усетили преди милиони годиини силата на тоягите в ръцете си, които да въртят над главите на себеподобните си. Тези тояги на приматите днес са усъвременени, те представляват хакерски програми за насилие над ползващите Интернет. Връзката между примата оригинал от преди милиони години, с тоягата в ръцете и модерния днес, с програмите си, ползвани по същия начин както тоягите някога доказват колко е бил прав Ленин със законът му за спираловидното развитие на хората. Някога, въоръжени с тояги, днес на по-горната навивка на спиралата вместо тояга, приматът развърта програми.

    Само че не всички подлежат на идиотизиране, въпреки усилията на хакерите да опростачат хората и да ги обезверят, в смисъл, че са навсякъде.  Има блогъри с мисия за творци, таза електронна напаст няма да помрачи таланта им. Да стигат обаче до хората тези творци ще бъде по-трудно, ако това море, съставено от глупости и неща, които правят смисъл не се изчисти от глупостта. Това трябва да сторят собствениците на сайта Блог. бг, иначе Блогът загива. Ако това продължи, хората ще започнат да го напускат.

    Предлагам едно стихотварение, станало известно сред хората благодарение предимно на Блог. бг. Съзнателно не пиша кой е авторът, защото едва ли някой не би го познаал.

 

 - РАЗГОВОР С ХАРОН

 
(утеха за една наскърбена душа)

Понякога се случва и така.
Не винаги животът се усмихва.
На завистта във черната ръка
творецът плаща непосилна лихва.

Той слиза духом до самия ад
в следите на Орфей и Евридика.
Покрит от злобна, демонична смрад
и нямащ сила даже да извика.

Талантът му зачеркнат е със хикс,
подобно цифра в тото и лотария.
И пред водите на реката Стикс
започва дълъг разговор с лодкаря.

"Ела Харон! Монети ще ти дам!
Но ти ми дай утеха за последно.
Кой мразеше ме горе, в оня Храм,
та всякога постъпваше зловредно?

Кой тъмното си дело продължи?
Кой скришом и с лукавство ме похули?
Кажи, Хароне! Моля те, кажи!
Навярно всички в тоя ад са чули!
 
Кой стиховете мои не прие?
Кой нежната ми лира не преглътна?
Кой в мислите си мътни ме прокле,
та аз да дойда при реката мътна?"

Харон се смее: "Ти не си за тук!
Самият ад отхвърля те, поете!
Върни се горе и живей напук!
Напук на завистта на враговете!

Че тая лодка помни не един,
дошъл със проклетия и прокуда.
Тръгни от завистливия Каин,
та чак до Ирод и горкият Юда...

Но ти, поете! Ти не си от тях!
Не виждам зло в душата ти голяма!
Върни се горе и твори без страх!
Върни се на Поезията в Храма!

Сред гарваните там бъди Орфей!
А музата ти - нежна Евридика!
Било, че ти завиждат - просто пей!
Било, че те обичат, ги обиквай!"

Понякога се случва и така.
Не винаги смъртта ще те ориса.
Но завистта със черната ръка -
самата тя с Харон ще се здрависа...

(От стихосбирката "Бакърена паничка")

      За такива творби и за такива творци тябва да бъде Блог. бг. Това е пример за творба, отправена към Хората - да бъдат духовно възвисени, да се стремят към красота и смисъл в живота, да извървяват съзнателно земния си път. И да знаят, че лоши хора винаги ще има.

    А за непоправимите лоши - на тях мястото е долу, при Харон. Тях той няма да върне горе…




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. sande - пОНЯКОГА ...
27.04.2017 22:04
Понякога се случва и така.
Не винаги животът се усмихва.
На завистта във черната ръка За такива творби и за такива творци тябва да бъде Блог. бг. Това е пример за творба, отправена към Хората - да бъдат духовно възвисени, да се стремят към красота и смисъл в живота, да извървяват съзнателно земния си път. И да знаят, че лоши хора винаги ще има.
творецът плаща непосилна лихва.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185047
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031