Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2013 11:17 - Новогодишно обръщение
Автор: therainss Категория: Забавление   
Прочетен: 3763 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 03.01.2013 11:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Шу Лиан Е е името на обеднял китайски благородник от VI в. пр. н. е., който много искал да има син и в преследване на тази си мечта не се отказвал да прави опит след опит с две съпруги поред, но от всичките усилия успял да „сътвори” цели девет дъщери. Въпреки това на около 70-годишна възраст си взел за жена млада девойка и не след дълго чудото се случило – дамата родила момче, останало в историята с латинското си име Конфуций.

Поуката е ясна. Независимо кой си, какъв си и за какво се бориш, не се отказвай дори когато изглежда, че няма никаква надежда (римата е случайна). И накрая не само, че ще успееш, но може да се окаже, че си посял нещо специално, което ще се развие до забележителни и важни за общото благо размери. Дори и да не стигнеш дотам, достатъчно е ти да се почувстваш пълноценно, когато погледнеш назад към своето житейско поле, и се почувстваш доволен от реколтата, която си отгледал. Значимото е това, което оставя следи в пътеката на твоя живот. А посредственото, в олицетворение на което се е превърнало обществото ни, просто се мъчи да връзва двата края месец за месец, живее, за да яде, и най-голямото му удовлетворение е успешното задоволяване на нуждата сутрин да мине през тоалетната преди захващането на останалите житейски задачи.

Затова сътворявай, следвай мечтите си, изграждай и вярвай в смисъла на онова, което те влече, дори целият свят да ти повтаря, че вървиш по грешен път („Когато хората се съгласяват с мен, разбирам, че не съм прав”, Оскар Уайлд). Ако нито за миг не допуснеш сянка на съмнение, че това, което правиш, ти харесва, значи именно то е за теб и си намерил призванието и целта си. Поколебаеш ли се дори за секунда, значи си се захванал не с това, което искаш от живота. Щастието е голяма работа, особено ако успееш да го извоюваш с лекотата на удоволствието вместо с гръмотевичното упорство на ината.

А годината започна добре. Бербатов вкара първия официален гол в Европа за 2013-а, а македонците побързаха да го присвоят. Така де – той на техния представителен тим е голмайстор за всички времена и от него се отказа преди две години. И на западната ни съседка е неколкократен футболист номер 1. Те и Гришо скоро ще присвоят, че би 13-я в света. Сигурно го правят от завист, може би защото, за разлика от нас, те никога не са имали български национал, който е негър, а се казва Вагнер.

Както и да е. Нека традиционно си пожелаем късмет и пари (да му мисли тотото) и здраве (да му мисли НЗОК). То уж било най-важно, ама мнозина твърдят, че в това са убедени само онези, които никога не са печелили големи суми от залагания. Знае ли човек, може и така да е…






Гласувай:
5



1. neprosvet - Чесита Нова година, млади и умни приятелю!
03.01.2013 12:35
"Затова сътворявай, следвай мечтите си, изграждай и вярвай в смисъла на онова, което те влече, дори целият свят да ти повтаря, че вървиш по грешен път („Когато хората се съгласяват с мен, разбирам, че не съм прав”, Оскар Уайлд). Ако нито за миг не допуснеш сянка на съмнение, че това, което правиш, ти харесва, значи именно то е за теб и си намерил призванието и целта си. Поколебаеш ли се дори за секунда, значи си се захванал не с това, което искаш от живота. Щастието е голяма работа, особено ако успееш да го извоюваш с лекотата на удоволствието вместо с гръмотевичното упорство на ината."

Чувствам се горда, че си ми приятел, макар и виртуален, умно Хлапе!!!
Бъди жив и здрав!
Бъди все така упорит, непримирим и постоянен в младежките си желания, мечти и пориви, за един по-достоен мирен свят, в който с много любов да живеете щастливо и достойно!!!
Благославям те, мило Хлапе!
Сърдечна прегръдка!:)))
цитирай
2. neprosvet - п.п. Качвам си постинга в дневника на Фейсбук!
03.01.2013 12:40
Хем ще се "изфукам", че си имам такъв прекрасен млад приятел, хем ще покажа, че и в "епохата на чалгакултурата"имаме ПРЕКРАСНИ ДЕЦА, с които да се гордеем!
цитирай
3. therainss - Благодаря, Непросвет!
03.01.2013 12:50
Винаги успяваш да ме трогнеш! :)
цитирай
4. syrmaepon - Честита и от мен Нова година!
04.01.2013 09:59
Дано ни споходи всички щастие и радост,а пък инат може да ни дотрябва за да оцелеем
цитирай
5. therainss - За много години, syrmaepon! :)
04.01.2013 17:43
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: therainss
Категория: Забавление
Прочетен: 965964
Постинги: 351
Коментари: 1365
Гласове: 1690
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031